Een pipowagen in de Weerribben

Met mijn jongste dochter verbleef ik een paar dagen in deze gezellige pipowagen op de kleinschalige camping het Kampererve in Sint Jansklooster, aan de rand van de Weerribben. De kleine pipowagen (eigenlijk is het een omgebouwde bouwkeet) staat op een rustige plek aan de rand van de camping, naast een grotere 6-persoons pipowagen die ook wordt verhuurd.

Op het terrein bevinden zich een klein zwembad, trampolines en speeltuintjes. Voor het ontbijt kun je warme broodjes bestellen.

Al gauw kwam Mirthe  aanzetten met een jonge spreeuw, die nog niet zo goed kon vliegen. We zetten ‘m op de picknicktafel, vanwaar hij na nog wat vlieglessen uiteindelijk weg fladderde.

Ook in de omgeving valt vanalles te ontdekken. We gingen goed voorbereid op pad.

Alles paste prima in de Puck 10 kinderrugzak van Vaude. Uitgerust met een waterdichte bodem, een zitmatje en regenhoes leent deze zich uitstekend voor expedities in de natuur.  De kers op de taart is echter een vergrootglas, dat aan een van de zijvakken is bevestigd (op de foto ligt hij er los bij).  Kortom, een ideale rugzak voor de jonge natuuronderzoeker. Ze zijn er in verschillende andere kleuren en motieven.

 
 

Het Nationaal Park Weerribben-Wieden is het grootste aaneengesloten laagveen moerasgebied van Noordwest-Europa. Op een paar minuten fietsen van de camping bevindt zich Bezoekerscentrum de Wieden van Natuurmonumenten. Hier kun je alles over de natuur in het gebied leren. Dat laat zich prima verkennen per boot en vanaf april t/m oktober starten bijna dagelijks vaartochten vanaf het bezoekerscentrum in St. Jansklooster. De schipper, tevens natuurgids, vertelt tijdens het varen over het landschap en de natuur.

Wij gingen mee op een punter. Mirthe leerde van onze gids hoe je moet punteren…

…en vond het erg leuk dat ze af en toe zelf aan het roer mocht!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is dada7c2f-5401-49de-bf4f-0d85799b14fa-1024x768.jpg
 
 

We hadden alleen onze fietsen bij ons en dat was heel goed te toen. Een supermarkt maar ook leuke plaatsjes als Vollenhove en Giethoorn waren met de fiets bereikbaar.

Ook in Giethoorn is het natuurlijk erg leuk om het water op te gaan. Maar daarover later meer…

 

Door Hester van Delden

Parelduiken is de naam die Hester van Delden als zelfstandig erfgoedspecialist, schrijver en (reis)journalist gebruikt. De naam staat voor het opduiken van schatten die het waard zijn om te delen. Deze ‘parels’ kunnen bijvoorbeeld (kunst)historische objecten, bezienswaardige plekken, foto’s, verhalen of belevenissen zijn.