Een boomhut aan de Vecht

Een boomhut aan de Vecht

Eind april ging ik op zoek naar een bijzonder contact-vrij huisje waar we met het gezin een paar dagen konden doorbrengen. Na lang zoeken vond ik op camping de Koeksebelt in Ommen deze parel aan de Vecht.

Ons huisje op palen bevindt zich op het rustigste plekje, aan de rand van de camping.

De boomhut is niet alleen geweldig leuk om te zien, maar ook nog eens comfortabel en van alle gemakken voorzien

Zo is er een compleet ingericht keukentje en een badkamer met douche en toilet. Als ouder(s) slaap je in een ruime bedstee met gordijnen ervoor en voor de kinderen liggen er matrassen op de zolderverdieping, die via een steile trap te bereiken is.

Toen we aankwamen stroomde het van de regen. Nadat we de spullen hadden uitgepakt maakte ik daarom eerst warme chocolademelk.  

Gelukkig knapte het weer al gauw weer op en konden we heerlijk in het zonnetje, met schitterend uitzicht op de Vecht, dineren. Er is zelfs een mandje waarin ‘s ochtends op bestelling de verse broodjes worden gelegd en die je vervolgens omhoog kunt takelen. Hoe ‘Covid-19-proof‘ wil je het hebben?

Onder de hut bevinden zich nog een ruime picknicktafel en hangmat.

Af en toe kregen we bezoek – uiteraard op gepaste afstand – van deze gepluimde gast!

Op de camping kun je een kano of sub board huren. In een Canadese kano voeren we over de mooie rivier de Vecht.  We namen een picknick mee voor onderweg. Vanaf het water konden we onze boomhut goed zien liggen.

In de mooie omgeving is nog veel meer te beleven. Zo maakten we een grote wandeling over het prachtige Landgoed Eerde. Over de rijke geschiedenis van het kasteel en het landgoed lees je meer in mijn blog over Landgoed Eerde.

Ik heb in Wikilocks een mooie gps-rondwandeling over het landgoed van ongeveer 9 kilometer uitgezet. Deze en andere door mij gelopen wandelroutes kun je vinden door in de Wikilocks app ‘Parelduiken’ in te typen.