Parelduiken

Welkom bij Parelduiken, het tekst- en beeldbureau van Hester van Delden. Als zelfstandig erfgoedspecialist, schrijver, (reis)journalist en fotograaf duik ik in een zee van feiten naar bijzondere schatten (verhalen, objecten en beelden) die het waard zijn om te bewaren en te delen. Ik werk in opdracht van uitgeverijen, particulieren, organisaties en overheden.

Verhalen

Ben je op zoek naar iemand die verhalen kan vangen? Waargebeurde verhalen die mensen echt raken en in beweging brengt? Wil je meer binding met je lezers, bezoekers of medewerkers? Parelduiken kan je helpen bij het vinden en toepassen van die verhalen in de vorm van een publicatie, tentoonstelling, educatief programma of publiekscampagne. Voor websites schrijf ik teksten die zoekmachinevriendelijk (SEO) zijn. Ook heb ik veel ervaring met het publiceren voor sociale media.

Op aansprekende wijze teken ik verhalen op. Deze illustreer ik vervolgens met pakkend beeldmateriaal. Dit kunnen bestaande beelden zijn, maar ook foto’s die ik zelf maak. Klik hier voor meer informatie over mijn verhalen voor organisaties.

Parelduiken biedt ook levens- en familieverhalen in boekvorm. Heb je zelf een mooi verhaal? Of ken je iemand met een verhaal, dat het waard is om te bewaren en delen? Wil je de geschiedenis van je familie laten onderzoeken en laten vastleggen voor het nageslacht? Ik volgde de tweejarige opleiding Familieverhalen en biografieën schrijven aan de Schrijversacademie en in de afgelopen tien jaar heb ik veel ervaring opgedaan met het verrichten van stamboom- en familieonderzoek.  Klik hier voor meer informatie over Parelduiken verhalen voor particulieren.

Collectiebeheer en -advies

Parelduiken houdt zich ook bezig met het beheer, behoud en presenteren van historische of kunsthistorische collecties. Door mijn brede kennis en ervaring heb ik snel een goed overzicht van wat er allemaal met een collectie mogelijk is. Zo kan ik uw collectie inventariseren en een database opzetten waarin de collectie, inclusief documentatie- en beeldmateriaal, kan worden geregistreerd, opgeslagen en desgewenst gedeeld. Ik kan adviseren over conservering en een depot inrichten, maar ook tentoonstellingen en educatieve programma’s ontwikkelen.