Over Hester van Delden

Reizen, studie, wonen en werken

De eerste jaren van mijn leven bracht ik de zomermaanden meestal door in het vakantiehuisje van mijn oma in Zuid-Italië, aan de schitterende Golf van Policastro. Mijn oma sprak goed Italiaans en ik nam mezelf voor om die taal ook te leren. Daarom vertrok ik als zeventienjarige uitwisselingsstudent voor een jaar naar Italië. Ik woonde bij een Italiaanse gastgezin in Padua en ging naar een Italiaanse middelbare school. Zo leerde ik de taal en dompelde ik me onder in de Italiaanse cultuur.

Terug in Nederland studeerde ik in Amsterdam museologie, met als afstudeerrichting museumcommunicatie (tentoonstellingen en erfgoededucatie). Voor, tijdens en na mijn studie reisde ik zelfstandig door Europa, Azië, zuidelijk Afrika, Midden- en Zuid-Amerika. Ik verruilde Amsterdam regelmatig voor andere woonplaatsen. Zo woonde en werkte ik een half jaar in Pretoria (Zuid-Afrika), in Toscane, op Vlieland, in het nevelwoud van Costa Rica en in La Paz (Bolivia).

In de daaropvolgende tien jaar werkte ik bij organisaties als het Rijksmuseum, het Rijksmuseum van Oudheden, het Rijksmuseum voor Volkenkunde en de Koninklijke Bibliotheek. Ik werkte aan projecten op het gebied van  tentoonstellingen en educatie, collectiebeheer en -behoud en digitalisering.

Verhalen

Gaandeweg raakte ik steeds meer gefascineerd door de verhalen die objecten, plekken en mensen ons vertellen. Verhalen waarmee we onze dromen en drijfveren uitdragen, die ons helpen om het onzichtbare zichtbaar en concreet te maken en er betekenis aan te geven. Zo kwam ik op het idee om naast het materieel erfgoed ook het persoonlijk erfgoed te gaan bewaren, door verhalen te verzamelen en op een heldere en herkenbare manier op te schrijven en te presenteren. In 2011 besloot ik mijn werkzaamheden voort te zetten als zelfstandige onder de naam Parelduiken.
Sinds 2007 ben ik gevestigd in Driebergen, op de Utrechtse Heuvelrug.

Sindsdien publiceer ik voor particulieren, organisaties, uitgeverijen en bedrijven. Ik onderzoek, interview, schrijf, fotografeer en geef advies. Omdat ik veel verschillende interesses heb schrijf ik over diverse onderwerpen.

Lees voor informatie over deze website de disclaimer.

Persoonlijke interesses

Archeologie | Culinair | Cultuur | Duurzaamheid |Fietsen | Fotografie | Geschiedenis | Italië | Kunst | Literatuur | Natuur | Onderwijs | Reizen | Tentoonstellingen | Utrechtse Heuvelrug | Waddeneilanden | Wandelen | Wijn | Yoga

Portfolio Hester van Delden

Parelduiken in Florence – wát een plek om te werken aan de Dominicus reisgids Toscane!

error: Content is protected !!