Na de middelbare school vertrok ik als zeventienjarige uitwisselingsstudent voor een jaar naar Italië. Ik woonde bij een Italiaans gastgezin en ging naar een Italiaanse middelbare school. Zo leerde ik de taal en dompelde ik me onder in de Italiaanse cultuur.
Terug in Nederland studeerde ik museologie in Amsterdam, met als afstudeerrichting communicatie (tentoonstellingen en erfgoededucatie).

Voor, tijdens en na mijn studie reisde ik zelfstandig door Europa, Azië, zuidelijk Afrika, Midden- en Zuid-Amerika. Ik verruilde Amsterdam regelmatig voor andere woonplaatsen. Zo woonde en werkte ik een half jaar in Zuid-Afrika, in Toscane, op Vlieland, in het nevelwoud van Costa Rica en in Bolivia.

In de daaropvolgende tien jaar werkte ik bij organisaties als het Rijksmuseum, het Rijksmuseum van Oudheden, het Rijksmuseum voor Volkenkunde en de Koninklijke Bibliotheek. Ik werkte er ik aan projecten op het gebied van tentoonstellingen en educatie, collectiebeheer en -behoud en digitalisering.
Ik verhuisde van Amsterdam naar Leiden en vervolgens naar mijn huidige woonplaats Driebergen, op de Utrechtse Heuvelrug.

In 2011 besloot ik mijn werkzaamheden voort te zetten als zelfstandig erfgoedspecialist, schrijver, journalist en fotograaf onder de naam Parelduiken. 
Gaandeweg raakte ik steeds meer gefascineerd door de verhalen die objecten, plekken en mensen ons vertellen. Verhalen waarmee we onze dromen en drijfveren uitdragen, die ons helpen om het onzichtbare zichtbaar en concreet te maken en er betekenis aan te geven. Daarom verwerk ik in mijn teksten graag kaders met aansprekende verhalen. 
Ik publiceer voor particulieren, organisaties, uitgeverijen en bedrijven. Ik onderzoek, interview, schrijf, fotografeer en geef advies. Omdat ik veel verschillende interesses heb schrijf ik over diverse onderwerpen.

Graag duik in in een bepaald onderwerp, om vervolgens de mooiste parels boven te halen, op te poetsen en met elkaar te verbinden tot een mooi parelsnoer.”1. Inventariseren (vinden)

Nadat we hebben bepaald welke doelen we willen bereiken, maak ik een inventarisatie van de objecten, foto’s, plekken en personen die hieraan een bijdrage kunnen leveren. Ik doe onderzoek, leg contacten, interview en ga op zoek naar passend beeldmateriaal.

Mijn werkwijze

2. Verwerken (vormen)

Interviews en onderzoeksgegevens worden verwerkt, teksten worden geschreven en foto’s worden gemaakt, aangevraagd of gescand. Met dit materiaal wordt een publicatie ontwikkeld3. Delen (verbinden)

De presentatie is een unieke kans om de publicatie in de schijnwerpers te zetten en om als organisatie je aan je publiek (klanten, medewerkers, donateurs) te verbinden.

Mogelijkheden

 • boeken
 • brochures
 • oral history projecten
 • publiciteitscampagnes rond openingen en jubilea
 • reorganisaties en fusies vanuit historisch perspectief
 • zoekmachine-vriendelijke (SEO) teksten
 • tentoonstellingen
 • verhalen- en belevingsroutes
 • documentaires
 • artikelen en campagnes for social media
 • educatieve programma’s
 • blogs