Archeologie Magazine

In maart 2021 verscheen mijn tweede coverstory in Archeologie Magazine. Dit artikel gaat over de Sacro Monte di Varese in Lombardije, die samen met de andere heilige bergen van Noord-Italië op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Ik maakte ook de foto’s.

Italië Magazine

Ik beschreef enkele van mijn favoriete plekken in Toscane. Inclusief foto’s.

Uitgeverij Gottmer

In februari 2020 is de eerste druk van de Dominicus Toscane verschenen. Voor deze reisgids schreef ik de tekst en maakte ik de foto’s. Paperback EAN 9789025764555, 308 pagina’s. Ook verkrijgbaar als text-only e-book.

Bekijk hier enkele pagina’s uit het boek:

Archeologie Magazine

In december 2018 verscheen mijn coverstory over de Etrusken in Archeologie Magazine. Hierin beschrijf ik verschillende plekken in Toscane waar je (soms letterlijk) in het spoor van de Etrusken kunt treden. Ik maakte ook de foto’s.
 

Natuurmonumenten

In opdracht van Natuurmonumenten schreef ik het boek Groot Speijck: parel in het groen. Hierin wordt de bijzondere geschiedenis van Groot Speijck en het natuurgebied de Oisterwijkse bossen en vennen aan de hand van verhalen verteld en voelbaar gemaakt. Ook een visie op de toekomst van het nieuwe bezoekerscentrum komt aan bod. Voor deze publicatie heb ik verschillende mensen geïnterviewd, historisch onderzoek verricht, het beeldmateriaal verzameld en de teksten geschreven. In 2017 was het boek uitverkocht en verscheen het in tweede druk. Het kwam tot stand in samenwerking met vormgeefster Mariëtte Boomgaard van ocelot-ontwerp.nl.
Het boek is bij mij te bestellen voor 15 euro inclusief verzendkosten.

Bekijk hieronder enkele pagina’s uit het boek:

AM Antroposofie Inspireert

Voor AM schreef ik van 2017-2020 artikelen en maak er de foto’s bij.

Jarenlang kocht Jacolien iedere week bloemen op de markt in Utrecht, zonder er bij stil te staan welke weg die eigenlijk hadden afgelegd. Het besef dat veel bloemen uit lage lonenlanden per vliegtuig naar Nederland worden gehaald, wakkerde haar droom om een eigen biologische bloemenkwekerij te starten aan. Lees hier haar inspirerende verhaal.

Belevend leren op Meerklank

Voor dit artikelliep ik een middag dag mee in de school en sprak er met schoolhoofd, leerkrachten en ouders. Meerklank is een school voor speciaal onderwijs in Zeist, waar kinderen met heel diverse achtergronden zich thuis kunnen voelen.

Natuurcamping Wientjesvoort Zuid

Artikel met foto’s over Wientjesvoort Zuid, waar ik samen met mijn dochter een nachtje in een yurt verbleef. Gepubliceerd in AM zomer 2017 en ook online verschenen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Wientjesoord-compleet-n.jpg

Landgoed Kraaybeekerhof

Artikel met foto’s over landgoed Kraaybeekerhof, dat al ruim 40 jaar het bio-dynamisch centrum van Nederland is. Gepubliceerd zomer 2018.

Val Sinestra, Zwitserland

Artikel over het sprookjesachtige berghotel Val Sinestra. Gupibliceerd zomer 2017.

Kinderdagverblijf de Vuurvogel

Artikel met foto’s over het kinderdagverblijf van brede vrijeschool de Vuurvogel in Driebergen. Gepubliceerd winter 2018.

Dwarslopersfestival

Artikel met foto over Dwarslopers en de festivals die het organiseert. Gepubliceerd zomer 2018.

Seizoener

Voor het tijdschrift Seizoener schrijf, fotografeer, redigeer en twitter ik sinds 2015. Naast artikelen schreef ik eerder ook de nieuwsrubrieken Lopende Vuurtjes en Bijen vuurtjes.

Janneke Schotveld – Superjuffie!

Van 4 t/m 15 oktober 2017 was het Kinderboekenweek. Het kinderboekenweekgeschenk ‘Kattensoep’ werd dit jaar geschreven door Janneke Schotveld,  die vooral bekend werd met haar reeks ‘Superjuffie!’ boeken. Op een stralende zomerdag mocht ik haar interviewen en fotograferen bij haar schrijvershuisje. Gepubliceerd herfst 2017. Lees hier het artikel online.

Red de Bij!

Voor het themanummer ‘Red de bij’ verzamelde ik allerlei nieuws over de bijen. Gepubliceerd zomer 2016.

Tanja Jess

Actrice en presentatrice Tanja Jess werd geboren in Duitsland. Haar ouders kozen ervoor hun kinderen een anti-autoritaire opvoeding te geven. In een openhartig gesprek vertelde ze wat ze haar eigen kinderen in het leven mee wil geven. Gepubliceerd zomer 2017.

School 1060 in Moskou

Artikel incl. samenstelling beeldmateriaal: ‘Plaats voor vreugde’ over de bijzondere school die schuil gaat achter een nummer. Gepubliceerd winter 2016.

Waldorf Italië

Artikel over het Waldorf onderwijs in Italië. Gepubliceerd herfst 2018.

Lesgeven is leren ademhalen

Artikel met foto’s over de bevlogen leerkracht Henk Kranenborg. Gepubliceerd herfst 2016.

DRIEKONINGINNEN

Voor dit themanummer schreef ik drie coverstory’s over de tradities rondom de viering van Driekoningen en de uitvoering van Driekoningen-spelen in Nederland. Gepubliceerd winter 2016.

Wolwit

In opdracht van Wolwit, een label voor kunstzinnige en duurzaam geproduceerde gebruiksvoorwerpen van vilt, schreef ik de teksten en maakte ik foto’s voor de Etsy Winkel. Klik hier om op Etsy de bedrijfspagina’s van Wolwit te bekijken.

Juli & Jij Yoga

In de zomer van 2017 maakte ik in opdracht van Esther Julien van Juli & Jij foto’s van haar Yoga Retreat in Zeeland.

Junior Einstein

Voor educatieve uitgeverij Junior Einstein schrijf ik teksten en vragen voor de hoogste groepen van het basisonderwijs. Deze zijn gepubliceerd op de website geschiedenis-oefenen.nl en in de Cito-oefenboekjes voor begrijpend lezen.

Cesan eindtoetsen

In 2016, 2017 en 2018 schreef ik teksten en vragen voor het onderdeel begrijpend lezen van de Cesan eindtoets van groep 8 in het basisonderwijs.