Recente publicaties

Uitgeverij Gottmer

In februari 2020 verschijnt de eerste druk van de Dominicus Toscane. Voor deze reisgids schreef ik de tekst en maakte ik de foto’s.

Archeologie Magazine

In december 2018 verscheen mijn coverstory over de Etrusken in Archeologie Magazine. Hierin beschrijf ik verschillende plekken in Toscane waar je (soms letterlijk) in het spoor van de Etrusken kunt treden. Ik maakte ook de foto’s.
 

Natuurmonumenten

In opdracht van Natuurmonumenten schreef ik het boek Groot Speijck: parel in het groen.  Hierin wordt de bijzondere geschiedenis van Groot Speijck en de Oisterwijkse bossen en vennen aan de hand van verhalen verteld en voelbaar gemaakt. Ook een visie op de toekomst van het nieuwe bezoekerscentrum komt aan bod. Voor deze publicatie heb ik verschillende mensen geïnterviewd, historisch onderzoek verricht, het beeldmateriaal verzameld en de teksten geschreven. In 2017 was het boek uitverkocht en verscheen het in tweede druk. Het kwam tot stand in samenwerking met vormgeefster Mariëtte Boomgaard ocelot-ontwerp.nl.

AM

Voor AM (Antroposofie Inspireert) schrijf ik sinds 2017 artikelen en maak er de foto’s bij.

Biobloemen bij Bijenbrood
Artikel met foto’s over biologische bloemenkwekerij Bijenbrood van Jacolien Cleveringa. Gepubliceerd in AM herfst 2017.

Meerklank, school voor speciaal onderwijs 
Twee scholen voor speciaal onderwijs, met elk hun geheel eigen visie en mensbeeld, gingen samen een avontuur aan. Dat resulteerde in een school waar kinderen met heel diverse achtergronden zich thuis kunnen voelen. Voor dit artikel liep ik een dag mee op de school en interviewde leerkrachten en ouders. Ik maakte ook de foto’s. Gepubliceerd in AM winter 2019.

Natuurcamping Wientjesvoort Zuid

Artikel met foto’s over natuurcamping Wientjesvoort Zuid, waar ik samen met mijn dochter een nachtje in een yurt verbleef. Gepubliceerd in AM zomer 2017.
Dit artikel is ook online verschenen op de website van AM:
Wientjesvoort Zuid: een stukje vrije aarde – Antroposofie Magazine

Landgoed Kraaybeekerhof

Artikel met foto’s over landgoed Kraaybeekerhof, dat al ruim 40 jaar het bio-dynamisch centrum van Nederland is. Gepubliceerd in AM zomer 2018.

Val Sinestra, Zwitserland

Artikel over het sprookjesachtige berghotel Val Sinestra. Gupibliceerd in AM zomer 2017.

Artikel met foto over Dwarslopers en de festivals die het organiseert. Gepubliceerd in AM zomer 2018.

Juli & Jij Yoga

In de zomer van 2017 maakte ik in opdracht van Esther Julien van Juli & Jij foto’s van haar Yoga Retreat in Zeeland.

Wolwit

Wolwit
In opdracht van Wolwit, een label voor kunstzinnige en duurzaam geproduceerde gebruiksvoorwerpen van vilt, schreef ik de teksten en maakte ik foto’s voor de Etsy Winkel.
Klik hier om op Etsy de bedrijfspagina’s van Wolwit te bekijken.

Seizoener

Voor het tijdschrift Seizoener schrijf, fotografeer, redigeer en twitter ik sinds 2015. Naast artikelen schreef ik eerder ook de nieuwsrubrieken Lopende Vuurtjes en Bijen vuurtjes.

Janneke Schotveld – Superjuffie!
Van 4 t/m 15 oktober 2017 was het Kinderboekenweek. Het kinderboekenweekgeschenk ‘Kattensoep’ werd dit jaar geschreven door Janneke Schotveld,  die vooral bekend werd met haar reeks ‘Superjuffie!’ boeken. Op een stralende zomerdag mocht ik haar interviewen en fotograferen bij haar schrijvershuisje. Het artikel verscheen in het herfstnummer van 2017.

Red de Bij!

Voor het themanummer ‘Red de bij’ verzamelde ik allerlei nieuws over de bijen. Gepubliceerd zomer 2016.

Tanja Jess

Actrice en presentatrice Tanja Jess werd geboren in Duitsland. Haar ouders kozen ervoor hun kinderen een anti-autoritaire opvoeding te geven. In een openhartig gesprek vertelde ze wat ze haar eigen kinderen in het leven mee wil geven. Gepubliceerd zomer 2017.

School 1060 in Moskou

Artikel incl. samenstelling beeldmateriaal: ‘Plaats voor vreugde’ over de bijzondere school die schuil gaat achter een nummer. Gepubliceerd in Seizoener Winter 2016.

Waldorf Italië

Artikel over het Waldorf onderwijs in Italië. Gepubliceerd in Seizoener herfst 2018.

Lesgeven is leren ademhalen

Voor dit artikel interviewde en fotografeerde ik de  bevlogen leerkracht Henk Kranenborg. Gepubliceerd in Seizoener Herfst 2016.

Driekoningen

Ik schreef drie artikelen voor een themanummer over de tradities rondom de viering van Driekoningen. Ik maakte ook de foto’s.

Junior Einstein

In opdracht van educatieve uitgeverij Junior Einstein schreef ik teksten en oefeningen voor geschiedenis-oefenen.nl. Deze zijn gericht op de groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs en hebben onderwerpen als de Vikingen, de Beeldenstorm, Pearl Harbor, de VOC, de kolonie, de Ridderzaal, de specerijen, Hitler, het amfitheater, het aquaduct en viaduct.

De teksten en oefeningen staan allemaal op de website  geschiedenis-oefenen.nl