Categorieën
Publicaties Reizen Toscane

Dominicus Toscane

In januari 2020 verschijnt de eerste druk van de door mij geschreven Dominicus reisgids Toscane. Hiervoor heb ik ook de foto’s gemaakt. Je kunt de gids alvast online reserveren. Bijvoorbeeld op de websites bol.com, Standaard Boekhandel en Libris .

Categorieën
Archeologie Lifestyle Publicaties Reizen Toscane

Parelduiken in Toscaanse Etrurië

Voor Archeologie Magazine schreef ik een artikel over de Etrusken. Daarvoor maakte ik een individuele persreis door Toscane, langs de mooiste archeologische opgravingen en musea. Ik maakte er ook de foto’s voor. De coverstory verscheen in december 2018.

Categorieën
Reizen Toscane

Parelduiken in Toscane

Als voorproefje op de Dominicus reisgids Toscane die in 2020 verschijnt, post ik regelmatig foto’s op Instagram. Zodra de reisgids is verschenen zal ik hier ook gaan bloggen. Op onderstaande kaart zijn de plekken gepind die ik tijdens mijn persreizen heb bezocht of nog zal bezoeken.

Categorieën
Reizen Toscane

Ontbijt met uitzicht

Een voortreffelijk ontbijt op een prachtige plek! Joep en Jan-Pieter hebben met hun Podere Cerale een waar paradijsje gecreëerd in de Toscaanse heuvels bij Montecerboli.

Categorieën
Eten en drinken Reizen Toscane

Keuzestress… in Pistoia

Een echte parel, deze lunch- en tearoom gevestigd in het centrum van Pistoia. Caffè Valiani 1831 was ooit een geliefde ontmoetingsplek voor schrijvers en kunstenaars. Na decennia leegstand is het historische pand schitterend gerenoveerd en sinds enkele maanden weer geopend.